Pagini

vineri, 18 octombrie 2013

Săvârșin VIP

A apărut un nou număr al revistei VIP, în care veți găsi și reportajul meu despre tabăra de anul acesta de la Săvârșin.
Mergeți la primul chioșc și luați revista. E glossy, e cool, e fancy, reportajul e cu poze și, mai ales, despre oameni minunați.
Iată câteva fragmente:





Săvârșin” sună foarte exotic. Dacă n-ar avea literele ”ă” și ”ș” specific românești, ai putea crede că localitatea se află în America de Sud sau, de ce nu, în Spania.  Când ajungi în gară cu trenul de dimineață, te poți crede debarcat în secolul XIX dintr-un vagon de început de secol XX. Dacă vii dintr-un oraș mare, sau nu neapărat mare, ci doar aglomerat și zgomotos, viața din Săvârșin ți se va părea lipsită de griji și liniștită, cu oameni care au timp să se bucure de recolta anuală de prune.
E vorba despre o tabără cool, cu oameni un pic stranii, dar pentru care există, totuşi, un loc sub soare. M-am convins că atunci când nu se sfâşie între ei, scriitorii pot fi nişte prezenţe agreabile. Nu sunt deocamdată statistici sau studii ale cercetătorilor britanici care să-mi confirme bănuielile, dar cred că tabăra literară de la Săvârşin poate bate un record de extravaganţă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu